V Brazílii spadlo aerotaxi do džungle, vážné nehody se staly i na Kubě a v Bangladéši

Rio de Janeiro – Malé dopravní letadlo spadlo včera do amazonské džungle. Při nehodě zahynulo nejméně 24 lidí, čtyři z cestujících se podařilo zachránit, uvedly úřady. Letoun byl zřejmě přetížen, protože měl menší kapacitu než 20 lidí. Nehoda se stala asi 80 kilometrů jihozápadně od metropole státu Amazonas Manausu. Zřícený stroj fungoval jako letecké taxi. Příčina neštěstí není zatím oficiálně známa. Zachránění lidé podle policie ve městě Manacapuru poblíž místa neštěstí uvedli, že před havárií letadlu vypověděl službu jeden z jeho motorů.

V Latinské Americe se včera stala další velká dopravní nehoda, když se na jihovýchodě Kuby srazily dva osobní vlaky. Neštěstí nepřežili tři lidé, přes 90 dalších je zraněno.

Velká dopravní nehoda se stala také dnes na řece Titas v Bangladéši. Při srážce dvou trajektů se jedno z plavidel převrátilo a na jeho palubě zemřelo nejméně deset lidí, další jsou pohřešováni. Na lodi v tu dobu cestovalo asi 60 lidí. Neštěstí se stalo asi 150 kilometrů východně od hlavního města Dháky.