Slovensko se loučilo s oběťmi nehody u Polomky

Bánovce nad Bebravou - Obyvatelé a návštěvníci slovenských Bánovců nad Bebravou se dnes symbolicky rozloučili s 12 oběťmi sobotní nehody autobusu u středoslovenské Polomky. Přes nepříznivé počasí přišlo na společné rozloučení se svými spoluobčany podle některých odhadů až 3000 lidí. Pod pódiem s černobílými fotografiemi obětí neštěstí postupně přibývaly věnce a kytice. Soustrast pozůstalým přišli vyjádřit i zástupci prezidentské kanceláře, parlamentu, vlády, církví a samosprávy.

První lidé začali na náměstí přicházet už déle než hodinu před rozlučkovým obřadem. Nevadilo jim husté sněžení ani chlad. Někteří nezapomněli zapálit svíčku nebo lucerničku před nedalekým kostelem. Desítky lidí sledovaly rozloučení z oken okolních domů a z obchodů.

První čtyři z obětí byly podle některých médií pochovány už ve středu v Partizánském a nedalekých Horných Našticích. Na pohřby prý přišly stovky lidí.

Srážka autobusu s osobním vlakem na nechráněném železničním přejezdu si vyžádala také asi dvě desítky zraněných, z nichž většina je ještě v nemocnici. Tragédii vyšetřuje speciální tým, policie ale zatím bližší informace nezveřejnila.

Společné rozloučení s 12 oběťmi nehody u Polomky
Zdroj: ČTK
Vydáno pod