Šílený střelec zabil v USA 13 lidí, sám je po smrti

Binghamton (USA) - Nejméně 13 lidí dnes zastřelil neznámý muž ve středisku pro imigranty v Binghamtonu v americkém státě New York. Dalších tři desítky lidí zranil a čtyři desítky dalších držel několik hodin jako rukojmí. Podle místních médií je pachatel po smrti, zřejmě spáchal sebevraždu. Zatím není známo, v jakém stavu zranění jsou ani jaký byl motiv činu. V posledních dnech jde ve Spojených státech již o třetí podobný případ.

Podle televize WBNG muž - patrně Vietnamec - vešel kolem 10:30 místního času do budovy a začal střílet. Lidé před ním utekli do sklepa. Na místě jsou podle informací televize CNN policejní vyjednávači, stejně jako zásahová jednotka a agenti FBI. Evakuovány byly okolní byty a dočasně uzavřena byla i místní střední škola. Středisko pro imigranty provozuje společnost American Civic Association a pomáhá imigrantům a uprchlíkům s usídlením v nové zemi, se získáním občanství, v rodinných záležitostech, s překlady a tlumočením.

V posledních dnech jde ve Spojených státech již o třetí případ, kdy střelec zabil několik lidí. V neděli 35letý muž v pečovatelském ústavu ve městě Carthage ve státu Severní Karolína zastřelil sedm pacientů a zdravotní sestru. Ve stejný den se střílelo i na opačném konci Ameriky. Těla šesti zastřelených lidí našla v neděli večer policie v domě v Santa Claře poblíž San Franciska. Vrah postřílel pět svých blízkých a pak zbraň obrátil proti sobě.

Američtí policisté
Zdroj: ČT24
Vydáno pod