Střelec z imigračního střediska varoval před útokem v dopise

Binghamton - Útočník, který v pátek zastřelil v imigračním středisku v Americe 13 lidí, zaslal předtím dopis televizní stanici News 10 Now. Muž se v něm prohlašuje za pachatele činu a na fotkách pózuje se zbraněmi. Přiložen byl také jeho řidičský a zbrojní průkaz. Obálku odeslal v den činu, ale do redakce přišla až v pondělí. Pachatel byl zřejmě přistěhovalcem vietnamského původu, který neměl práci a nebyl schopen se naučit dobře anglicky.

Pravost dopisu není zatím ověřena. V dopise se píše: „Jsem Jiverly Wong, jenž střílí po těch lidech.“ V obálce navíc byly dvě fotky, na kterých Wong pózuje se zbraněmi. Přiložen byl i jeho řidičský a zbrojní průkaz.

Wong, který je podezřelý z toho, že v pátek v imigračním středisku v Binghamtonu postřílel 13 lidí, byl přistěhovalcem vietnamského původu. Útočník údajně trpěl tím, že je neschopný udržet si práci a naučit se dobře anglicky. „Omlouvám se, že umím málo anglicky,“ píše v dopise a dodává, že nemůže dále akceptovat svůj chudý život. „Nejméně dva lidé se mnou odejdou,“ vzkázal.

Wong dál v dopise píše o tom, že ho sleduje policie. Podle něj se ho policisté dotýkali ve spánku, ukradli mu peníze a několikrát před ním úmyslně zastavili auto, aby Wonga přiměli ke srážce. Dopis nyní zkoumají psychologové.