Italská policie likviduje neapolskou mafii

Řím - Dalším úlovkem italské policie se stalo víc než 70 členů neapolské mafie camorry. Strážcům zákona se podařilo zadržet i jejího šéfa, který se přes rok skrýval. Franco Letizia, který je považován za vůdce klanu Bidognetti, byl zadržen u jihoitalského města Caserta, asi 30 kilometrů od Neapole, spolu se dvěma svými kumpány. Policie během rozsáhlé akce zabavila mafiánům majetek celkem za 5 milionů eur.

Při další operaci v Neapoli policie zasadila těžký úder klanu Amato-Pagano, který je v současnosti nejmocnějším mafiánským uskupením ve městě. Boss tohoto klanu, 44letý Raffaelle Amato, byl zadržen v neděli na jihu Španělska, jeho manželka skončila za mřížemi dnes. Amato byl na útěku od roku 2006, a to za zločiny spáchané mezi lety 1991 až 1993. Byl považován za hlavního dodavatele kokainu do oblasti Neapole.   

Policie během rozsáhlé akce vydala celkem 109 zatykačů, zločince obviňuje hlavně z vraždy, zločinného spolčování, obchodu s drogami nebo praní špinavých peněz. Podařilo se zadržet asi 7 desítek podezřelých osob. Vyšetřovatelé zabavili majetek dohromady za pět milionů eur. Mezi tím jsou i pozemky ve Španělsku nebo peníze z účtů v Monaku. 

Pátrání nicméně dál pokračuje, neboť policii zbývá dopadnout ještě asi 30 podezřelých osob.