Za brutální vraždu dvou Francouzů dostali Britové doživotí

Londýn - Londýnský soud potvrdil vinu dvou vrahů francouzských studentů. Jde o Brity, kteří své oběti před rokem v jihovýchodním Londýně nejprve svázali a pak ubodali. Jeden ze zločinců přitom měl být tou dobou ve vazbě pro jiné činy. Kvůli administrativním chybám soudu se ale dostal na svobodu. Oba odsouzení muži stráví zbytek života ve vězení.

Soud v londýnském Old Baily dnes potrestal podle zákona vrahy doživotím. Soud stanovil minimální délku výkonu trestu na 35 a 40 let, dřív nesmějí být muži z vězení propuštěni.  

Dva francouzští studenti biochemie byli loni 29. června nalezeni mrtví v bytě v londýnské čtvrti New Cross. V Londýně byli studenti na tříměsíční stáži na univerzitě Imperial College.

Policisté našli oběti poté, co je k bytu přivolali sousedé kvůli výbuchu uvnitř. Vyšetřovatelé zde našli dvě těla, jedno z nich mělo 194 bodných ran, druhé 50. Ostatky byly navíc ohořelé. Policisté, kteří vraždu vyšetřovali, označili případ za jeden z nejotřesnějších, s jakým se kdy setkali.

Oba obvinění během procesu svou vinu popírali. Dvanáctičlenná porota však shledala předložené důkazy za dostatečně průkazné a uznala je vinnými z vraždy, omezování osobní svobody, loupeže a žhářství, i když je spáchali opilí a pod vlivem drog.