Při přestřelce v Acapulku zemřelo 18 lidí

Acapulco (Mexiko) - Při dvouhodinové přestřelce v centru hotelové části v mexickém Acapulku přišlo v noci na dnešek o život 16 ozbrojenců a dva vojáci. Tři další vojáci a tři kolemjdoucí byli zraněni. Turisté z několika menších okolních hotelů museli být evakuováni. Uvedly to dnes agentury s odvoláním na nejmenovaného činitele mexické armády.

Podle plukovníka, který útok proti ozbrojencům vedl, přestřelka vypukla poté, co armáda získala informace o tom, že v jednom z domů v hotelové zóně se nacházejí ozbrojenci. Když vojáci k domu v sobotu pozdě v noci dorazili, zahájili prý ozbrojenci palbu útočnými puškami. Při přestřelce, která trvala až do dnešního rána, zaútočili ozbrojenci údajně také 50 granáty. Na pomoc jim přišlo i několik dalších bojovníků, kteří však v boji také přišli o život.

Na místě vojáci zabavili 36 pušek, 13 brokovnic, dva ruční granáty, 13 tříštivých ručních granátů, 3525 nábojnic, 180 zásobníků a osm vozidel.

Plukovník dnes místo, kde se přestřelka odehrála, ukázal novinářům, se kterými však z bezpečnostních důvodů hovořil pod podmínkou anonymity, skryt za lyžařskou masku. V domě prý vedle útočníků vojáci našli i čtyři policisty státu Guerrero. „Našli jsme je takhle, spoutané, a tvrdí, že byli uneseni,“ řekl armádní plukovník. „Takže, pokud byli uneseni, jak říkají, tak jsme je zachránili.“

Vydáno pod