Podle Ruska se Severní Korea připravuje na odpálení raket

Moskva - Severní Korea se údajně připravuje na odpálení dalších raket. Oznámila to dnes agentura Interfax s odvoláním na zdroj z ruského ministerstva zahraničí. Zdroj na ministerstvu uvádí, že existují důkazy, že se KLDR již připravuje na odpal, neuvedl však, o jaký typ rakety by se mělo jednat.

„Přicházejí k nám informace o přípravách na vypuštění raket,“ řekl dnes Interfaxu nejmenovaný zdroj z ruského ministerstva zahraničí. Diplomat agentuře sdělil, že o přípravách odpálení rakety svědčí to, že Severní Korea zakázala plavbu v některých oblastech Žlutého a Japonského moře. Neuvedl ale, o jaký typ rakety by se mělo jednat.

„Od Severní Koreje jsme k tomu nedostali žádnou oficiální informaci,“ cituje agentura svůj zdroj. Ruské úřady informace místním médiím pravidelně uvolňují prostřednictvím nejmenovaných činitelů ministerstva zahraničí.

Pchjongjang provedl v květnu podzemní jaderný test a odpálil několik raket krátkého a středního doletu. Jižní Korea počátkem června upozornila, že její severní soused připravuje zkušební odpálení rakety dlouhého doletu schopné dosáhnout území Spojených států a raket středního doletu, které mohou zasáhnout Jižní Koreu a Japonsko.