Francie ukončila vzdušné pátrání po troskách Airbusu

Brasília - Francie ukončila vzdušné pátrání po troskách zříceného Airbusu A330 společnosti Air France. V Atlantiku nicméně stále pokračuje pátrání po signálech z černých skříněk letadla. Včera francouzská média zveřejnila informace, že záchranáři zachytili první slabé signály. Vyšetřovatelé ale uvedli, že tyto signály z černých skříněk zříceného stroje nepocházejí. Letoun havaroval v noci na 1. června na trase z brazilského Ria de Janeira do Paříže. Všech 228 lidí na palubě zemřelo.

Velitelství brazilského vojenského námořnictva oznámilo, že obdrželo prohlášení dakarského Střediska pro koordinaci záchranných operací, které sděluje, že zastavuje pátrání ve své zóně vzdálené asi dva tisíce kilometrů od místa předpokládané nehody spoje AF 447. Středisko sice provozuje Senegal, Francie ale poskytla pro pátrání svá letadla pocházející z tamější francouzské základny.

Nyní je tedy pátrání po Airbusu vedeno výhradně z brazilských břehů. Operace pokračuje navzdory tomu, že už týden se nepodařilo objevit žádné nové tělo obětí nehody a že poslední nálezy malých trosek letadla pocházejí z úterý. Zatím bylo nalezeno 50 těl obětí nehody, 11 z nich se lékařům podařilo identifikovat.


Pátrání probíhá v okruhu asi 70 kilometrů od místa posledního pozičního hlášení letadla, to znamená asi 850 kilometrů severovýchodně od brazilského souostroví Fernando de Noronha.

Brazilské letectvo pátrá po zmizelém letounu společnosti Air France.
Zdroj: ČT24
Vydáno pod