Mezi oběťmi identifikováno tělo kapitána havarovaného airbusu

Brasília/Paříž - Mezi 50 těly obětí nehody francouzského airbusu se podařilo identifikovat pozůstatky kapitána letounu a jednoho z členů posádky. Doposud vyšetřovatelé identifikovali 11 těl. Oznámil to dnes na svých internetových stránkách francouzský deník Le Figaro; informaci vzápětí potvrdila společnost Air France. Letoun A330 se zřítil do Atlantiku před více než třemi týdny na cestě z Ria de Janeiro do Paříže. Při neštěstí zahynulo všech 228 lidí na palubě. Pátrání po černých skříňkách zatím nepřineslo výsledky.

„Mezi těly, která byla nalezena v Atlantském oceánu, byli identifikováni dva členové posádky letu A447: kapitán a jeden ze stewardů,“ píše se na webových stránkách letecké společnosti. Jméno stewarda nebylo zveřejněno, jméno kapitána je známo z jiných dokumentů.

Brazilské a francouzské vojenské námořnictvo mezitím nadále pokračují v hledání černých skříněk airbusu, které se zatím přes veškeré úsilí nepodařilo lokalizovat. K jejich nalezení byla nasazena francouzská atomová ponorka Emeraude v doprovodu hladinových lodí, které mají vlečná pátrací zařízení zapůjčená USA.

Pátrání po zříceném airbusu končí (zdroj: ČT24)

Pátrání pokračuje dál

Pátrá se po skříňkách v hloubce 5000 metrů, tedy s nulovou viditelností, na členitém skalnatém dně, což hledání komplikuje. Bateriím návěstidel zajišťujících akustický signál dojde podle odborníků energie patrně do týdne. Francouzský úřad pro vyšetřování leteckých nehod BEA však ubezpečil, že operace bude i tak pokračovat dál.

Letoun A330-200 se zřítil v centrálním Atlantiku před více než třemi týdny a při nehodě zahynulo všech 228 lidí na palubě.