Brazilská armáda ukončila pátrání po obětech havárie Airbusu

Sao Paulo - Brazilská armáda oznámila, že ukončila pátrání po obětech neštěstí Airbusu letecké společnosti Air France, který se zřítil nad Atlantikem v noci na 1. června při letu z Ria de Janeira do Paříže. Dnes v noci o tom informoval zpravodajský server BBC. Doposud záchranáři nalezli 51 těl, celkem bylo na palubě 228 lidí. Pátrání po černých skříňkách letounu bude podle agentury AP pokračovat nejméně 16 dní. Skříňky by měly vysílat signál minimálně do 2. července.

Je to devět dní, co jsme naposledy objevili těla,„ vysvětlil mluvčí brazilského letectva Henry Munhoz. Podle něj je již “nemožné" najít další ostatky.

Francouzské vojenské námořnictvo nasadilo do pátrání po černých skříňkách atomovou ponorku Emeraude. Tu doprovází hladinové lodě, které mají vlečná pátrací zařízení zapůjčená Washingtonem.

Příčiny nehody vyšetřovatelé doposud neobjasnili. Francouzský úřad pro vyšetřování leteckých nehod BEA oznámil, že svou první zprávu zveřejní ve čtvrtek 2. července. Půjde ale prý o shrnutí faktů, žádné závěry podle BEA nelze čekat.