Do 13 návštěvníků římských slavností v Německu uhodil blesk

Xanten (Německo) - Třináct lidí v západním Německu zasáhl a zranil blesk. Zranění čtyř z nich jsou těžká, třináctiletou dívku museli zdravotníci podle policie na místě dokonce oživovat. Ostatní utrpěli šok. Předčasně tak skončily víkendové římské slavnosti ve městě Xanten. Návštěvníci se před bouřkou schovali v aleji, blesk však udeřil mezi stromy do země a vzniklé elektrické napětí poranilo lidi v okolí. Pomáhalo jim 70 hasičů a zdravotníků.

Oblíbený festival narušila bouřka, před kterou se někteří schovali v aleji v archeologickém parku. Blesk udeřil mezi dva stromy do země a vzniklé elektrické napětí poranilo okolo stojící lidi. Mezi nimi jsou dospělí i děti z Německa a Nizozemska. Na místě zasahovalo více než 70 hasičů, zdravotníků a policistů. Kvůli neštěstí byla akce okamžitě ukončena a zrušena byla i její nedělní část.

Festivalu v bývalém římském městě pod názvem Meče, chléb a hry se účastnilo na 400 vojáků, gladiátorů, řemeslníků a markytánek, kteří návštěvníkům předváděli život v legionářském táboře římského vojska před 2000 lety. Během víkendu se očekávalo přes 20.000 hostů.

Vydáno pod