Požár v londýnském domě nepřežilo šest lidí, z toho tři děti

Londýn - Smrt sedmiletého dítěte, třítýdenního kojence a dalších čtyř osob si dnes vyžádal požár dvanáctipatrového domu v jihovýchodním Londýně. Na místě ve čtvrti Camberwell zasahovalo 18 hasičských vozů s více než 100 hasiči, do nemocnice bylo převezeno celkem devatenáct lidí, z toho sedm dětí, včetně oněch dvou, které později podlehly zraněním. Hasiči dostali z hořící budovy 30 lidí, většina hospitalizovaných se podle lékařů nadýchala kouře. Záchranáři prohledávají byty. "Věříme, že uvnitř nikdo nezůstal. Nyní systematicky prohledáváme jedno poschodí po druhém," uvedl mluvčí hasičů. Dodal, že zatím nelze říci, co oheň způsobilo, ale zvláštní tým už začal věc vyšetřovat.

Záchranáři, kteří v budově pátrali po možných uvíznutých lidech, museli používat dýchací přístroje. Mluvčí hasičského sboru uvedl, že oheň se rychle rozšířil ze čtvrtého patra. Hasiči se domnívají, že požár vypukl ve čtvrtém poschodí a rozšířil se do horních podlaží. Podle zpravodajské stanice BBC začalo hořet asi v 17:20 SELČ.

V průběhu likvidace ohně se hasiči potýkají s podezřením, zda nejsou další obyvatelé v objektu uvězněni, avšak podle slov mluvčího je pravděpodobné, že všichni ohrožení občané jsou již mimo nebezpečí.

V Londýně propukl ničivý požár (zdroj: ČT24)
Vydáno pod