V Číně vydali první posmrtný životopis Michaela Jacksona

Peking - Smrt Michaela Jacksona zaplavila nejen všechna světová média, rozpoutala také bouři u obchodních stánků všeho druhu. Prodávají se zpěvákova alba, ale i upomínkové předměty od pamětních plaket až po trička a čepice s jeho portrétem. Bleskově dokonce vyšel i jeho první posmrtný životopis.

Dva čínští spisovatelé se totiž řídili heslem: Kdo je nejrychlejší, vydělá. Během 48 hodin sepsali první posmrtnou biografii Michaela Jacksona. Kniha s názvem Moonwalk in Paradise se začala prodávat 4. července, jen 9 dní poté, co zpěvák zemřel. „Byla to úžasná výzva, je to Jacksonova první posmrtná biografie na světě a já jsem hrdý, že jsem se na ní podílel,“ říká Ťiang Siao-jü, autor knihy.

Taktika vydavateli vyšla. I když někteří zpochybňují kvalitu knihy, přesto se najde dost fanoušků, kteří si biografii koupí. „Napsat knihu za 2 dny svědčí o tom, že je autor Michaelovi oddán. I když kvalita knihy nemusí být vysoká, já obsahu věřím, protože o něm autor evidentně hodně ví,“ komentuje to jeden ze zákazníků.

V Číně vydali první posmrtný životopis Michaela Jacksona (zdroj: ČT24)


Autor knihy, Ťiang Siao-jü, je hudební kritik, který o Jacksonově životě a tvorbě psal články a vedl několik blogů. Právě díky informacím, které sbíral několik let, mohla kniha vzniknout tak rychle. Sám ale přiznává, že kvůli časovému nátlaku mohou být některé informace nepřesné. V blízké budoucnosti proto chce vydat ještě jednu, přesnější verzi životopisu.

V Číně vydali první posmrtný Jacksonův životopis.
Zdroj: ČT24