Cherie Blairová asi onemocněla prasečí chřipkou

Londýn - Na takzvanou prasečí chřipku zemřelo v Británii již 29 lidí a počet onemocnění vzrostl na 55 000. Uvedly to dnes britské zdravotnické úřady. Novým typem chřipky zřejmě onemocněla i Cherie Blairová, manželka bývalého britského premiéra Tonyho Blaira. Británie je zemí nejhůře postiženou prasečí chřipkou v Evropě.

Podle dnešních informací britské zdravotnické služby se jí nakazilo nejméně 55 000 lidí. Oproti předcházejícímu týdnu je to nárůst o více než 50 procent. Nejvíc pacientů přibylo mezi dětmi do 14 let. V Anglii zemřelo 26 lidí, ve Skotsku tři. Mezi oběťmi ve Skotsku je i turistka, která byla hospitalizována ve městě Inverness.

Blairová se podle listu The Sun začala cítit špatně v úterý. Lékaři jí nasadili protivirový lék Tamiflu a doporučili odpočinek. Expremiérova žena, která je známou právničkou, měla dnes převzít čestný doktorát na liverpoolské univerzitě Hope, ale svou účast kvůli nemoci odřekla. Bývalý předseda vlády ani čtyři jejich děti příznaky chřipky nepociťují, uvedl deník.