Protidrogoví agenti prohledali kliniku Jacksonova lékaře

Houston - Agenti federálního protidrogového úřadu (DEA) dnes provedli domovní prohlídku v klinice Conrada Murrayho - osobního lékaře zesnulého zpěváka Michaela Jacksona, který byl před měsícem u toho, když Jackson umíral. Oznámila to americká televize KTRK-TV. Protidrogoví agenti prý hledali hlavně lékařské záznamy, které měl mít Murray o Jacksonovi, a důkazy o zabití zpěváka.

Podle internetového serveru tmz.com, který jako první informoval o Jacksonově úmrtí, se prohlídky zúčastnilo několik desítek uniformovaných policistů a agentů DEA, kteří přijeli ke klinice nejméně v osmi velkých vozech.

Policie hlavně hledala stopy po tom, že Jackson užíval silný utišující prostředek Propofol. Toto silné narkotikum je také známo jako Diprivan a médiích se o něm často spekulovalo jako o droze, kterou si Jackson před svou smrtí vzal.

Agenti v klinice Jacksonova lékaře (zdroj: ČT24)

Policie hledala důkazy o Jacksonově zabití 

Domovní prohlídka se uskutečnila na žádost policie v Los Angeles, která vyšetřuje okolnosti Jacksonovy smrti. Mluvčí skupiny lékařových advokátů Miranda Sevciková prohlásila, že je policejní akce velmi překvapila. Podle ní je Murray v současnosti v Las Vegas a kvůli podezřením, která kolem jeho osoby vznáší tisk, prý nemůže pracovat a musel se obklopit tělesnými strážci.

Murrayův právní zástupce Ed Chernoff popřel, že by jeho klient byl jakkoli zapleten do Jacksonovy smrti. Potvrdil ale, že ho vyšetřovatelé požádali o některé dodatečné informace a že počítají také s dalším výslechem Murraye. Podle Chernoffa příkaz k domovní prohlídce policisty a agenty opravňoval i k hledání a zabavení dokumentů, které by mohly být důkazem, jež by svědčil pro verzi o zabití Jacksona. Policie podle něj z prohlídky odešla asi po dvou a půl hodinách a odnesla záznamy z lékařova počítače a dalších 21 dokumentů.

Murray, který sídlí v Las Vegas, má lékařskou licenci pro státy Kalifornie, Nevada a Texas. V souvislosti ze zpěvákovou smrtí ho už policie vyslechla, ale v kauze Jacksonovy smrti figuroval jen jako svědek, nikdy nebyl podezřelý a nikdy proti němu nebylo v této souvislosti vzneseno jakékoli obvinění. 

Padesátiletý Jackson zemřel 25. června oficiálně na zástavu srdce. Prakticky ihned po jeho smrti se vyrojily četné spekulace o tom, že jeho skon mohly způsobit drogy. Jeho otec dokonce tvrdil, že slavný zpěvák byl zavražděn. Jisté je, že Jackson užíval v obrovském množství utišující prostředky na bolest, sedativa a antidepresiva.

Michael Jackson
Zdroj: ČT24/ČTK/AP
Vydáno pod