Sarkozy opustil nemocnici a má si pár dnů odpočinout

Paříž - Francouzský prezident Nicolas Sarkozy byl propuštěn z nemocnice, kam byl převezen v neděli kvůli nevolnosti. Postihla ho při pravidelném kondičním běhu v parku jeho rezidence Lanterne ve Versailles u Paříže. Podle prezidentské kanceláře neměla nevolnost srdeční příčiny ani na srdci nezanechá následky. Šlo prý o důsledek přepracovanosti v kombinaci s horkem. Lékaři 54letému Sarkozymu doporučují několik dní klidu.

Prezident strávil klidnou noc a dnes absolvoval poslední testy. Z budovy pařížské nemocnice Val-de-Grâce vyšel pěšky, ruku v ruce se svou ženou Carlou Bruniovou-Sarkozyovou, a nasedl do auta. Jeho dnešní oficiální program byl zrušen a plánovaná úterní cesta na Mont-Saint-Michel v západní Francii byla odložena. Ve středu má ale jako obvykle předsedat zasedání vlády, poslednímu před letní dovolenou. Ta pro prezidenta začíná ve čtvrtek.

Sarkozy je znám jako sportovec - běhá a jezdí na kole - a také svým hektickým pracovním tempem. Ve funkci je od června 2007. Poslední lékařskou kontrolu prodělal před necelými čtyřmi týdny a všechny ukazatele byly normální.