Mrtvý u Bajkalu je pohřešovaný Čech

Moskva/Praha - Ruští záchranáři potvrdili, že muž, jehož tělo nalezli ve středu u Bajkalského jezera, je Čech pohřešovaný od soboty. Podle záchranářů spadl jednačtyřicetiletý turista ze šedesátimetrové skály a zabil se. Provedená pitva neprokázala cizí zavinění. Mužovu totožnost potvrdil i český vicekonzul v Jekatěrinburgu Rostislav Táborský.

„Včera po 18 hodině bylo v oblasti poloostrova Svatý nos na Bajkalu nalezeno tělo člověka. Na základě analýzy osobních dokladů, které byly na místě nalezeny, byla potvrzena identita. Jedná se o pohřešovaného českého občana, který se v této oblasti v sobotu večer ztratil,“ vyjádřil se Rostislav Táborský.

Turista se ztratil v sobotu, kdy se spolu se skupinou účastnil výstupu na horu Svatý nos. Řekl prý, že je unaven a že se vrátí dolů. Od té doby ho nikdo neviděl. Jeho tělo bylo nalezeno asi 300 metrů od místa, kde se zastavil.

Telefonát Rostislava Táborského (zdroj: ČT24)

Podle informací ruských záchranářů utrpěl Čech vážná poranění po šedesátimetrovém pádu. Bylo potvrzeno, že nešlo o cizí zavinění.