Při letu z Brazílie do USA se při turbulencích zranilo 26 lidí

Miami (USA) - Silné turbulence donutily přistát letadlo na trase z brazilského Ria de Janeira do amerického Houstonu. Nejméně 26 cestujících bylo zraněno, někteří z nich jsou v nemocnici v Miami na Floridě. Zpravodajská agentura Bloomberg hovoří o 35 zraněných. Letadlo muselo nouzově přistát v Miami na Floridě. Podle úřadů může letoun pokračovat v letu.

Na palubě Boeingu 767, který přistál po půl dvanácté SELČ na ranveji v Miami, bylo 168 lidí a 11 členů posádky. K letadlu se sjely sanitky, které zraněné převážejí do nemocnic. Podle lékařů jsou čtyři lidé zraněni vážně. Celkem 13 lidí bylo převezeno do nemocnice, další byli ošetřeni přímo na místě. Lidé trpí především odřeninami a bolestí krční páteře a zad.

Turbulence postihly letadlo několik desítek kilometrů severně od Dominikánské republiky zhruba kolem půl jedenácté SELČ. Podle letištních úřadů bude zřejmě stroj v letu pokračovat, zatím však není jasné kdy. Veřejnost má ještě v živé paměti červnový let z Brazílie letadla společnosti Air France, v němž zahynulo všech 228 lidí na palubě.

Vydáno pod