V Thajsku při přistání sklouzlo letadlo z dráhy - 1 mrtvý

Bangkok - V Thajsku havarovalo za hustého deště letadlo. Jeden člověk zemřel a dalších 34 se zranilo, z toho 7 těžce. Stroj společnosti Bangkok Airways na vnitrostátní lince z letoviska Krabi na ostrov Samui sklouzl při přistávání na dráze a narazil do nepoužívané kontrolní věže. Při nehodě přišel o život pilot letadla.

Na palubě bylo přes sedmdesát lidí. Z toho dva piloti a další dva členové posádky. Letadlo letělo na vnitrostátní lince. Na turisty vyhledávaný ostrov Samui mířilo ze západothajského městečka Krabi, které je rovněž populární turistickou destinací.

Při přistávacím manévru bylo na ostrově špatné počasí. Byla bouřka a silný vítr, navíc hustě pršelo. Letadlo typu ATR72-500 při přistávacím manévru sjelo z ranveje a narazilo do kontrolní věže, která byla mimo provoz.

Při nehodě zemřel pilot. Přes 30 lidí bylo zraněno. Vážně zranění jsou v nemocnici. Na palubě byli turisté z Thajska, Německa, Dánska, Británie a Irska. Dva Britové, jeden Švýcar a jeden Ital si prý při nehodě zlomili nohy. Další dva Britové mají menší poranění v obličeji.

Letiště na ostrově Samui bylo po nehodě uzavřeno a nejméně jeden let společnosti Thai Airways byl zrušen.