Rakouští policisté zastřelili 14letého zloděje

Kremže na Dunaji - Rakouská policie zastřelila při nočním zásahu v Kremži na Dunaji 14letého zloděje. Ten se spolu s o dva roky starším komplicem vloupal do obchodu s elektronikou. Spustili ale alarm, který přivolal policii. Při zatýkání mladíků došlo na střelbu. Policisté vypověděli, že se prý cítili ohrožení. Případ již dopoledne vyvolal rozruch u veřejnosti a v médiích, napsala agentura APA.

Asi v půl třetí ráno se na policejní stanici ozval z obchodu Merkur Markt tichý alarm. Dva mladíci se totiž vloupali dovnitř. Na místo přijela policejní hlídka a zástupce supermarketu. S ním se policisté vydali do rozsáhlých nákupních prostor na obhlídku. Ve tmě mezi regály pak narazili na dvojici zlodějů.

Hlídka vytáhla zbraně a několikrát vypálila. Podle státního zástupce policisté zahájili střelbu, protože se cítili ohrožení. Mladíci byli prý vyzbrojeni šroubovákem a páčidlem. 14letý mladík byl zasažen do hrudníku a zemřel při převozu do nemocnice. Jeho komplic byl zraněn na stehně.

Podle policie měli oba pachatelé již v minulosti potíže se zákonem. O případu informují rakouská elektronická a bulvární média, na parkovišti před supermarketem se proto shromáždil dav zvědavců. Obchod je zatím zavřený, probíhá vyšetřování.