Pozůstalost Michaela Jacksona - agenda pro soudy

Los Angeles - Dnes má soud v plánu řešit dohodu mezi vykonavateli poslední vůle v červnu zesnulého krále popu Michaela Jacksona a společností AEG Live. Právě tato společnost připravovala sérii Jacskonových koncertů, které měly být návratem zpěváka na výsluní. AEG Live vsadila na Jacksona miliony, ale vidinu zisku překazila Jacksonova smrt. Teď je otázka, jestli společnost dostane povolení k prodeji některých Jacksonových písní, videonahrávek a dalších věcí z jeho pozůstalosti.

Společnost AEG Live na přípravy koncertů vynaložila přes 30 milionů dolarů. Dohoda s vykonavateli poslední vůle by tak mohla kompenzovat její ztráty. Firma má totiž nahrané Jacksonovy přípravy na turné, a pokud soud schválí příslušné smlouvy, chce záznamy použít k natočení filmu.

AEG Live chce také povolení, aby zpěvákovu podobiznu mohla využívat například u elektroniky, zapalovačů a dalších reklamních předmětů.

Další soud o Pozůstalost Michaela Jacksona (zdroj: ČT24)

Dohody jsou důležitou součástí Jacksonovy pozůstalosti. Jeho majetek i dluhy se pohybují ve stovkách milionů dolarů. Podle odhadů by ale dědicům mohlo po splacení pohledávek zůstat kolem půl miliardy dolarů.