Společnost Apple čelí stížnostem zákazníků

Marseille - Zákazníci společnosti Apple žhaví firemní zákaznickou linku. Mají problémy s telefony iPhone. Jednomu z jeho uživatelů lehce zranily oko úlomky displeje. Začátkem srpna se stal podobný incident ve Velké Británii. Firma Apple ale podle svých zákazníků nereaguje a snaží problémy zamést pod koberec. Přehřáté baterie prý můžou způsobit, že telefony praskají.

Telefony iPhone se zatím těší velké oblibě, ale může tomu být i jinak

Oblíbený mezi miliony lidí po celém světě, chytrý telefon, v prodejích drtí konkurenci. Může se s ním ale stát i tohle. Popraskaný displej, který dokáže ohrozit zdraví svého uživatele. Osmnáctiletý Romain měl iPhone jen asi 30 centimetrů od obličeje. „V telefonu začalo praskat, slyšel jsem nějaký zvuk a pak mi sklo vystřelilo do oka. Dva úlomky, asi milimetr velké. Dal jsem telefon na zem a viděl, jak z displeje létají úlomky jako šípy,“ řekl mladý Francouz.

iPhone může být i nebezpečný (zdroj: ČT24)

Romainova matka po incidentu kontaktovala francouzskou pobočkou Applu. Podle jejích slov se ale výrobce odmítl o problému bavit. „Nezeptali se, jak se jmenujete, dejte nám na sebe kontakt a někdo se vám ozve. Nic takového,“ postěžovala jsi Marie-Dominique Kolegová.

Apple nehodu považuje za ojedinělou, není to však pravda

„Někteří zákazníci nám řekli, že se jejich baterie u modelu 3GS přehřívají. U několika výrobků jsme je vyměnili. Nikdy jsme ale neslyšeli, že by iPhone vybuchl,“ komentovala situaci firma Apple.

O ojedinělý případ ale nejspíš nejde. Podobnou zkušenost s iPhonem měl na konci července i Edouard Raya v Marseille. „Zrovna jsem telefonoval, když jsem slyšel nějaké praskání. Podíval jsem se na svůj iPhone a celý displej pokryly trhliny,“ popsal vadu Raya.

O možných vadách výrobků Applu spekulovala nedávno i britská média. Multimediální přehrávač iPod v Liverpoolu údajně téměř v ruce vybuchl jedenáctileté dívce. Několik podobných incidentů zaznamenaly i Spojené státy nebo Japonsko.