Šílený střelec zabil v Německu tři lidi

Berlín - Tři mrtvé a jednoho těžce zraněného si dnes vyžádalo rodinné drama v západoněmeckém Schwalmtalu nedaleko nizozemských hranic. Jednasedmdesátiletý důchodce ozbrojený pistolí začal kvůli rozvodovým problémům bezhlavě pálit kolem sebe. Poté se zabarikádoval v domě s několika rukojmími, vystřelil také na ulici. Policisté nakonec do domu vtrhli a útočníka přemohli. Jeden mrtvý ležel před domem, dva další pak vyšetřovatelé našli při prohledávání domu. Totožnost obětí zatím policie nesdělila, původní zprávy hovořily o čtyřech mrtvých. Podle informací německých médií byl pachatelem známý násilník.

V domě se podle německých médií sešli manželé v rozvodovém řízení, aby společně s advokáty a realitními makléři jednali o ceně nemovitosti. Okolo páté hodiny odpoledne se ale napětí vystupňovalo a v domě se strhla střelba.

Na místě zasahovalo více než 200 příslušníků zvláštních policejních jednotek, dorazily také zdravotnické týmy a duchovní pro krizové situace. Kolem sedmé hodiny večer vtrhli policisté do domu a útočník se vzdal.

Telefonát Hany Scharffové (zdroj: ČT24)

Rodinná dramata si již letos v Německu vyžádala řadu obětí. V dubnu 68letá žena z Hamburku zastřelila svého o 11 let mladšího manžela, pak i sama sebe. V březnu v Hornsenu v Dolním Sasku muž začal ze žárlivosti střílet na svoji rodinu, přičemž zabil svoji partnerku, osmiletého syna a tři další děti těžce zranil. Nakonec spáchal sebevraždu. V únoru 51letý manžel v Hattingenu v Severním Porýní-Vestfálsku zastřelil svoji 39letou manželku a jejich desetiletou dceru. Žena ho chtěla opustit kvůli příteli z dřívějších let.

Šílení střelci letos v Německu řádili již dvakrát

V březnu 17letý Tim Kretschmer ve škole v městečku Winnenden na jihozápadě země postřílel devět žáků a tři učitelky. Další tři lidi zabil na útěku a nakonec zabil sám sebe. O necelý měsíc později šílený střelec řádil v soudní budově v jihoněmeckém Landshutu. Zastřelil svou příbuznou, zranil čtyři lidi a spáchal sebevraždu.

Vydáno pod