Bersluconi chce na novinách vysoudit miliony

Řím - Italský premiér Silvio Berlusconi se bude soudit s domácími i zahraničními médii, která se zabývají jeho soukromím. Oznámil to jeho právník. Mezi žalovanými tituly jsou italský deník La Repubblica, francouzský týdeník Le Nouvel Observateur a španělský deník El País. Posledně jmenovaný list publikoval před třemi měsíci sérii fotografií, na nichž byl v zahradě Berlusconiho vily na Sardinii vidět i obnažený český expremiér Mirek Topolánek.

Po deníku La Repubblica žádá Berlsuconi milion eur odškodného za to, že denně zveřejňuje deset otázek týkajících se jeho soukromého života a skandálů. Berlusconi považuje tyto otázky za pomlouvačné. La Repubblica je publikuje každý den již několik měsíců. Po premiérovi zejména požaduje, aby vysvětlil povahu svých vztahů s mladistvou Noemi Letiziovou. Chce také vědět, zda Berlusconi věděl, jakému povolání se věnují mladé ženy zvané do jeho římské rezidence, včetně luxusní prostitutky Patrizie D' Addariové.

La Repubblica tvrdí, že se Berlusconiho žaloba týká také informace zveřejněné 6. srpna, kdy La Repubblica převzala výňatky z článku ve francouzském týdeníku Le Nouvel Observateur, v němž se hovoří o možnosti infiltrace ruské mafie do nejvyšších sfér italského státu v souvislosti s vyšetřováním korupce podnikatele napojeného na Patrizii D' Addariovou.

Vydáno pod