Liknavost americké policie připravila unesenou Dugardovou o tři roky svobody

Placerville (USA) - Americká policie se omluvila, že promarnila příležitost osvobodit Jaycee Lee Dugardovou vězněnou únoscem neuvěřitelných 18 let. V roce 2006 totiž zkoumali policisté v kalifornském Antiochu udání, že se v domě únosce Filipa Garrida dějí podivné věci. Domovní prohlídku ale neprovedli, a to byla chyba. Jinak by totiž za domem museli najít vězněnou Jaycee Lee Dugardovou, unesenou v roce 1991. Tehdy jí bylo 11, na svobodu se dostala až tento týden.

Dugardová, která strávila velkou část svého mládí v zajetí, prý cítila k svému únosci silné emoce a začala ho časem vnímat spíše jako svého manžela. S odvoláním na jejího otčíma o tom dnes informují americká média. Osmapadesátiletý násilník Phillip Garrido, známý pro svou kriminální minulost, byl i se svou manželkou Nancy obžalován v celkem 29 bodech včetně únosu a znásilnění Dugardové. Pár tak čelí několika doživotním trestům.

Garrido zplodil se svou obětí dvě dcery, kterým je dnes 11 a 15 let. Unesená žena i její dvě dcery žily ve stanech a chatrčích na dvorku Garridových v Antiochu nedaleko San Franciska. Zatím není zcela jasné, zda se na fyzickém zneužívání Dugardové podílela i Garridova manželka. Úřady také nevědí, zda se oběť únosu pokoušela během dlouhých 18 let od svých věznitelů utéct. Policie už ale ví, že Dugardová se několikrát setkala se zákazníky Garrida, který podnikal v tiskařství. Údajný únosce prý svého času o své oběti mluvil jako o dceři. Garridovi zákazníci prý Dugardovou znali pod jménem Allissa.

Manželé Garridovi
Zdroj: ČT24