Únosce Dugardové má možná na svědomí několik prostitutek

Placerville (USA) - Policie v Kalifornii rozšířila vyšetřování případu zneužívání devětadvacetileté dívky Jaycee Lee Dugardové. Vyšetřovatelé prohledávají také dům, který sousedí s bydlištěm jejího únosce. Tam ji Phillip Garrido nejspíš ukrýval společně se dvěma dcerami, které jeho oběť porodila. Policie také prošetřuje možnost, že Garrido v devadesátých letech zabil několik prostitutek.

Jaycee Lee Dugardová byla nejspíš vězněna v sousedním domě. Policie tak rozšířila své vyšetřování a celý pozemek uzavřela. Únosce Phillip Garrido se o dům staral do roku 2006, než se tam nastěhovali současní majitelé. Právě tam zřejmě držel dívku v zajetí 18 let. Policisté teď prohledávají domy a jejich okolí také kvůli podezření, že Garrido stojí za neobjasněnými vraždami prostitutek z 90. let. Několik těl už našli poblíž průmyslové zóny, kde dříve pracoval.

Garrido byl v roce 1977 odsouzen na 50 let

Phillip a Nancy Garridovi se seznámili v době, kdy si Garrido odpykával ve vězení trest za jiný únos a znásilnění mladé ženy. V roce 1977 byl odsouzen k 50 letům vězení za únos a znásilnění pětadvacetileté zaměstnankyně kasina v oblasti kalifornského South Lake Tahoe. Žena prý v roce 1976 požádala Garrida o svezení, ten ji ale v autě svázal, unesl ji a znásilnil. Údajně ji pak držel ve skladišti. O rok později za to byl Garrido odsouzen na půl století do vězení. Z této doby si ale odsloužil pouze 11 let.

Osmapadesátiletý muž a jeho žena jsou teď obžalováni z devětadvaceti činů. Mezi jinými z únosu a ze znásilnění. Hrozí jim doživotní trest. Jestli se na fyzickém zneužívání dětí podílela i Garridova žena, zatím není jasné. Oba vinu odmítají.

Dugardová porodila první dceru ve čtrnácti letech

Celý případ odhalily dvě policistky z Kalifornské univerzity, kam přišel muž se dvěma dcerami a rozdával náboženské letáky. „Ptali jsme se obou dívek, jestli chodí do školy a do které třídy. Odpovídaly jako roboti: My se učíme doma. Byla nám nápadná jejich barva v obličeji. Byly strašně bledé ve srovnání s otcem. A obě měly úplně stejně modré oči jako on,“ popsala policistka Ally Jacobsová.

Jaycee Lee Dugardová zmizela ve svých 11 letech v roce 1991. Garrido ji unesl přímo z ulice a odvezl autem do svého domu poblíž San Franciska. Zplodil s ní dvě dcery, kterým je dnes 11 a 15 let. První z nich Jaycee porodila ve svých 14 letech. Všechny žily ve stanech a chatrčích na pozemku za domy. Místo je obklopené hustým porostem a zvenku tam nebylo vidět.

Jaycee Lee Dugardová
Zdroj: ČT24