V centru Vídně se do země propadl strom

Vídeň - V samotném centru rakouské metropole se do země propadl šestimetrový strom. Vídeňané teď řeší záhadu, proč k tomu došlo. Strom zmizel v místech, kde neměl nikdo ani tušení o nějakých podzemních prostorách. Nikomu se nic nestalo, ale nad příčinou podivné události experti jen nevěřícně kroutí hlavou.

Díra na frekventované vídeňské ulici už druhý den zaměstnává stavbaře, archeology, ale i představivost obyčejných Vídeňanů. Ještě v sobotu na místě stál zdravý šestimetrový topol. Ten se ale neznámo proč propadl až po špičku do země. Odborníci tak hledají odpověď na otázku, co se skrývá v podzemí pod vídeňským Ringem, jednou z nejrušnějších ulic v centru města.

Zatím je jasné jen tolik, že tajemný incident nezpůsobila žádná bezprostřední havárie. Všechny sítě - tedy vodovod, kanalizace i plyn - jsou v okolí neporušené. „Ve starém městě jako je Vídeň jsou staré kanály, staré studny, máme tu štoly z druhé světové války i z dob tureckého obléhání, zdaleka ne o všem víme,“ naznačuje Gerhard Sochatzy, šéf oddělení pozemních staveb z vídeňského magistrátu, další z možností, kam se vlastně mohl strom propadnout.

Reportáž Jana Moláčka (zdroj: ČT24)

Experti záhadný otvor zajistili. Bezprostřední nebezpečí podle nich nehrozí ani dopravě v jeho nejtěsnější blízkosti. Odborníci se teď budou ještě několik dní věnovat vyšetřování kuriózní události na vídeňském Ringu.