V turecké nemocnici zůstává po nehodě českého autobusu 10 turistů

Antalya (Turecko) – Z turecké nemocnice bylo dnes propuštěno 10 Čechů a tři Slováci, kteří byli hospitalizováni po úterní nehodě autobusu s klienty cestovní kanceláře FIRO-tour. V nemocnici ještě zůstává 10 lidí, stav čtyř z nich je vážný, nikdo ale není v ohrožení života. Ze čtyř vážně zraněných jsou dva Slováci a dva Češi, z Turecka se vrátí speciálním letem.

Nikdo z klientů zatím nepožádal o předčasný návrat do vlasti. Tři osoby se prý ale chtějí do nemocnice vrátit, aby byly nablízku svým partnerům. Každá dvojice tam bude mít vlastní pokoj.

Všichni klienti jsou pojištění a nikdo z nich na místě za lékařské úkony neplatí. Mezi nejčastější zranění patřily zlomeniny končetin, žeber či klíčních kostí.

Autobus se 43 klienty FIRO-tour havaroval v úterý v horách asi 70 kilometrů od tureckého přímořského střediska Antalya, 23 lidí skončilo po nehodě v nemocnici. Při návratu z výletu pršelo, řidič začal na mokré vozovce prudce brzdit a dostal smyk. Autobus se převrátil na střechu a spadl ze srázu do rokle. Turisté většinou spali, takže si nehodu nepamatují. Zatímco někteří tvrdí, že se řidič snažil předjíždět, jiní to vyvracejí.

Vydáno pod