Německý Tom Hanks čeká už 14 dní na svou brazilskou lásku

Sao Paulo – Na letišti Viracopos v brazilském městě Campinas se odvíjí příběh jako vystřižený z filmu Terminál. Šestačtyřicetiletý zamilovaný Němec Heinz Müller tam už čtrnáct dní čeká na ženu svého srdce, s níž se seznámil v březnu prostřednictvím internetu. Spí na křeslech ve veřejně přístupných prostorách letiště, od cestujících a zaměstnanců letiště dostává občas něco k jídlu a čeká na zprávu od Josiane, s níž by chtěl žít v Campinas.

Nejdříve strávil týden v hotelu a čekal na zprávu od Josiane. Spojení se ale přerušilo. Proto se 16. října vydal na letiště Viracopos a začal žít v terminálu, obklopený svými zavazadly - kufrem, igelitovými taškami, notebookem a tiskárnou.

Na letišti Viracopos vzdáleném asi 100 kilometrů od Sao Paula už jeden pasažér bivakoval loni. „To byl Tom Hanks číslo jedna,“ uvedl zaměstnanec letiště. Heinz M. ale prý amerického herce připomíná mnohem více: „Mohl by se klidně jmenovat Tom Heinz,“ uzavřel zaměstnanec.

Ve filmu Terminál od Stevena Spielberga uvázne východoevropský emigrant Viktor v podání Toma Hankse na newyorském letišti, protože má neplatný pas a nemůže odjet z USA.