DNA psa ukázala na vraha

Londýn – Policistům pomohla v Británii k dopadení vraha DNA jeho psa. Útočník totiž nejdříve na oběť poslal svého čtyřnohého miláčka, pak ji teprve ubodal. Vyšetřovatelé zajistili na oběti vzorky psích slin a krve, ty pak ukázaly na jeho pána. Dvaadvacetiletý Chrisdian Johnson se tak stal prvním zločincem, který byl usvědčen z toho, že použil nebezpečného psa jako zbraň.

Loni v dubnu došlo v parku ve Stockwellu v jižním Londýně k incidentu, jehož následkem byla smrt šestnáctiletého Seyi Ogunyemiho. Chlapce a jeho kamaráda přepadla v parku skupinka mladíků. Pokusil se jim utéct, chtěl skočit přes plot, aby mu v tom Chrisdian Johnson zabránil, poštval na něj svého stafordšírského bulteriéra Tysona. Pak ho ubodal. Další teenager z útoku vyvázl s devíti bodnými ranami, ale přežil. 

Policistům se díky vzorkům psích slin a krve podařilo pachatele identifikovat. „Pokrok při analyzování DNA psů a dalších technik znamenají, že každý, kdo použije psa k útokům na lidi, může být identifikován a stíhán,“ řekl inspektor Mick Norman. Chrisdian Johnson by si dnes měl u soudu vyslechnout verdikt.