V Polsku našli tělo chlapce - nikdo ho ale nepohřešuje

Varšava – Polští policisté řeší neobvyklý případ, v pátek našli mrtvého asi tříletého chlapce. Jeho tělo bylo pohozené ve vypuštěném rybníce v oblasti Těšínska, jen 2 kilometry od hranic s Českou republikou. Je jisté, že chlapec zemřel násilnou smrtí. Zvláštní je, že ho nikdo nepostrádá. Policie se stále snaží zjistit jeho totožnost. Podle jedné z vyšetřovacích verzí by hoch mohl pocházet z Čech, polská policie se proto již obrátila na české kolegy.

Tělo asi tříletého chlapce bylo nalezeno v pátek na dně vyschlého rybníka v Těšíně. „Bahno je tak hluboké, že chlapec by sám tak daleko nedošel, musel tam být vhozen,“ popisuje hasič Tadeusz Lar, který tělo z rybníka vynášel. Pitva prokázala, že hoch byl do rybníka hozen již mrtvý. Policie případ zatím vyšetřuje bez úspěchu, nikdo totiž dítě nepostrádá, což je velmi neobvyklé.

Blonďatý modrooký chlapec zemřel na zranění v břišní oblasti. Policie zveřejnila jeho portrét, na jehož základě se přihlásilo několik desítek lidí. Přesto policie stále nezná ani totožnost ani státní příslušnost mrtvého hocha.

Policie pracuje s několika hypotézami. Podle jedné někdo usmrtil dítě na silnici, tělo pohodil do rybníka a ujel. Druhá varianta vychází z toho, že když dítě nikdo nepohřešuje, mohli se ho zbavit právě rodiče, kteří pak jeho zmizení nenahlásili. Stopy mohou vést také za hranice, polská policie už kontaktovala české i slovenské kolegy a také policii dalších sousedních států.