První rocková kapela v Afghánistánu vydává debutové album

Kábul – Trojici mladíků z afghánské metropole se splnil sen – před rokem založili rockovou kapelu a nyní by měli vydat své první album. Britpopová skupina s názvem Kabul Dreams je v dané zemi unikátní nejen hudebním stylem, ale také tím, že texty zpívá zpěvák Sulyman Qardash v angličtině.

„Naším hlavním cílem je vyjádřit hlas a sny mladých lidí v Afghánistánu skrze naši hudbu,“ uvádí kapela. „Založit rockovou skupinu byl vždycky můj sen. Když jsem přišel do Kábulu a potkal ostatní kluky, uvědomili jsme si, že chceme to samé,“ popisuje bubeník Mujtaba zrození této rockové formace.

Členové Kabul Dreams jsou z různých etnik, zpěvák je Uzbek, bubeník Peršan a baskytarista je Paštun. Texty jsou navíc v angličtině, čímž chce kapela dokázat, že hudba spojuje národy.

Přestože se vznik Kabul Dreams datuje na únor 2009, stihla skupina za krátkou dobu získat řadu úspěchů a vydobýt si popularitu. Absolvovala již dokonce i několik koncertů v Indii. Stylem a hudbou jsou jasně v 21. století, svým poselstvím míru a lásky by se mohli řadit k proudu z 60. let.