Noční střelba ve Washingtonu – 4 mrtví

Washington - Nejmíň čtyři mrtvé a šest zraněných si vyžádala střelba v ulicích Washingtonu. Útočníci stříleli z jedoucího auta na dvou různých místech jedné z nejchudší čtvrti ameriské metropole. Při pronásledování ozbrojenců byli zraněni čtyři policisté. Motiv zatím není jasný. Policisté zadrželi tři podezřelé a na místě střelby zajistili útočnou pušku AK-47.

Podle televizní stanice Fox 5 News celá situace začala postřelením osmnáctiletého mladíka na Galveston Street na jihovýchodě metropole Spojených států. Jeho zranění podle policie nejsou kritická.

Druhý incident se odehrál o kus dál, kde skupina ozbrojenců jedoucích v automobilu zasypala kulkami dav, který se shromáždil před jedním z domů. Jeden člověk zemřel na místě, jeden cestou do nemocnice a další dva po hospitalizaci. Mezi mrtvými a zraněnými jsou tři ženy a šest mužů, a s výjimkou jednoho teenagera jsou všechny oběti ve věku od dvaceti let po třicátníky.

„Viděl jsem padat mrtvoly k zemi. Bylo to jako ve Vietnamu,“ vylíčil událost nejmenovaný svědek listu The Washington Post, podle nějž se pravděpodobně jedná o nejkrvavější incident tohoto druhu v hlavním městě Spojených států za posledních 15 let.

Čtvrť, kde se vraždění odehrálo, patří sice k chudým, ale podle místních obyvatel se v ní nežilo špatně a nebyla považována za nebezpečnou jako některé jiné části jihovýchodního Washingtonu.