Češi v Thajsku se podíleli na únosu Nizozemce

Pattaya – Dva Čechy, kteří údajně v Thajsku unesli muže z Nizozemska a požadovali za něj tučné výkupné, zadržela dnes thajská policie. Únos zorganizoval šestatřicetiletý Polák, dva Češi ale byli jeho komplicové. Když dostali únosci víc než dvoumilionové výkupné, muže propustili, ten se pak obrátil na policii. Oba Češi se k únosu přiznali.

O zatčení dvou Čechů v Thajsku dnes informovala místní média. Podle informací listu Pattaya Daily News byli zatčeni šestatřicetiletý a sedmatřicetiletý Čech, list zveřejnil jejich jména i fotografie. 

Muži unesli Nizozemce 12. dubna. Odvezli ho na neznámé místo a požadovali výkupné ve výši 90 tisíc eur (téměř 2,3 milionu korun). Muž mohl kontaktovat příbuzné v Nizozemsku, aby poslali peníze, pokud by tak neučinili, hrozili únosci muži smrtí. 

Když dostali požadovanou sumu, zajatce propustili. On se hned obrátil na policii. Té se podařilo odhalit totožnost dvou cizinců a zadržet je. Za organizátora únosu Nizozemec označil Poláka, který býval jeho přítelem. Policie se ho nyní snaží dopadnout.