Slavný Nashville je pod vodou

Washington - Nejméně 30 lidí zahynulo při záplavách na jihovýchodě Spojených států. Prudké bouře a lijáky zasáhly hlavně stát Tennessee, známé město hudby Nashville je pod vodou. Úřady musely evakuovat tisíce lidí. V oblasti už neprší, voda ale začne opadat nejdříve ve středu ráno. Podle amerických meteorologů byl v Nashvillu dokonce překonán historický srážkový rekord. V Tennessee a dvou sousedních státech Mississippi a Kentucky spadlo 33 centimetrů srážek, hladina některých řek se zvedla až o tři metry.

Počet obětí zřejmě nebude konečný: podle hasičů je pravděpodobné, že další mrtví budou nalezeni v odlehlejších oblastech, kam se záchranáři dostanou až v příštích hodinách.

Přívaly vody se dostaly až do samého centra Nashvillu, kde mimo jiné poškodily budovu místní známé Dvorany slávy Country Music a také Bridgestone Arenu, kde hraje svá utkání celek NHL Nashville Predators. Zaplaveno bylo také asi 50 místních škol. Někteří obyvatelé přišli o veškerý majetek a byli rádi, že si zachránili holý život. Při záplavách přišlo o život i šest lidí ve státě Mississippi a čtyři ve státě Kentucky.