Na jaguáry nejlépe funguje Calvin Klein nebo Nina Ricci

Guatemala - Vůně čerstvého masa nebo partnerů opačného pohlaví snad jaguáry naláká, ale stejně dobře nebo ještě lépe na tyto plaché šelmy funguje parfém Obsession for Men od Calvina Kleina nebo L'Air du Temps od Niny Ricci. Alespoň v guatemalské džungli to funguje spolehlivě.

Rony García a José Moreira z programu na záchranu jaguárů Společnosti pro ochranu divoké přírody (WCS) vysvětlují, že coby primární zdroj pro pozorování a sledování jaguárů v guatemalské rezervaci jim slouží skryté fotoaparáty. A právě před jejich objektivy pomáhá pánský parfém Obsession zvířata nalákat.

Zjištění, že Obsession for Men funguje jako magnet pro jaguáry, bylo výsledkem experimentu, který provedla WCS v zoologické zahradě v newyorském Bronxu. Po několika letech testování více než dvou desítek různých vůní ověřila, že nejpřitažlivější pro jaguáry je právě vůně Obsession For Men a v těsném závěsu následuje dámský parfém Niny Ricci L'Air du Temps.

„Metoda, kterou tady v Guatemale používáme, je založena na fotografování jaguárů s pomocí 'fotopastí',“ řekl agentuře Reuters Moreira. „Použití parfému Obsession se ukázalo jako velmi účinné k nalákání jaguárů před objektiv … a my tak máme možnost s větší přesností určit pohlaví a počet jaguárů žijících na každém sledovaném místě.“

Parfémy Obsession for Men a L\'Air du Temps
Zdroj: Amazon.com