Český pavilon Expo v Šanghaji přivítal dvoumiliontého návštěvníka

Šanghaj – Expozice nazvaná Plody civilizace v pavilonu České republiky na Světové výstavě Expo 2010 v Šanghaji dnes přivítala svého dvoumiliontého návštěvníka. Stal se jím osmadvacetiletý obchodník Wu Pcho z provincie Ťiang-su. „Český pavilon je úžasný: Je na něm vidět, že si na něm Česká republika dala opravdu záležet,“ řekl Wu. Informovala o tom produkční marketingu a komunikace Tereza Králová. Miliontého návštěvníka přivítal pavilon 29. května.

Expozice Plody civilizace má vyvolávat emoce návštěvníků především tím, že ukáže napětí mezi faktem, že civilizace vytváří plody, ale přináší i svá negativa. Číňané jsou v pavilonu nadšeni například plaketami pro štěstí z Karlova mostu. Symboly štěstí totiž milují. Pavilon nabízí také přes dvacet exponátů či výstavu o čínském opičím králi.

Dvoumiliontého návštěvníka přivítala ředitelka pavilonu Miloslava Kumbárová, která mu předala knihy o Česku, křišťálového lva a dárkový balíček piva. „Myslím, že jsem dnes měl velké štěstí, jsem za všechny dary vděčný. Radost mám hlavně z českého piva, na které se těším,“ radoval se čínský návštěvník.

Nejlákavější je pro návštěvníky atrakce, která umí namíchat parfém

Mezi nejvyhledávanější atrakce pavilonu patří zařízení LacrimAu, které umí na základě emocí při pohledu na obří zlatou kapku namíchat osobní parfém. Výsady získat osobní parfém se však dostane jen každému pětistému návštěvníkovi.

„Jsme velmi rádi, že jsme mohli dvoumiliontého návštěvníka přivítat v tak krátkém čase. V porovnání s předchozí Všeobecnou světovou výstavou v japonském Aiči, kde český pavilon za celých šest měsíců navštívilo 1,7 milionu lidí, jsou dva miliony zde v Šanghaji po měsíci a půl velkým úspěchem české účasti,“ dodala Kumbárová.

Pavilon bude v Šanghaji otevřen do konce října

Pavilon, který byl slavnostně otevřen 30. dubna, bude v Šanghaji fungovat do konce října. Za doprovodu četných kulturních akcí také 17. května uspořádal český národní den. Česko se dvěma čínskými zájemci intenzivně jedná o prodeji pavilonu, který patří na světové výstavě mezi nejnavštěvovanější.

Pražská expozice na EXPO 2010
Zdroj: ČT24
Vydáno pod