Při střelbě v kalifornské restauraci zahynuli 3 lidé

Los Angeles – Sobotní den přinesl do restaurace v San Bernardinu v jižní Kalifornii neštěstí. Šestapadesátiletý muž zde začal střílet na obědvající rodinu. Tři lidé zemřeli a dva jsou vážně zranění. Mezi oběťmi je i osmiletý chlapec, jeho otec a původce střelby, který nakonec spáchal sebevraždu. Těžce zraněn je pětiletý chlapec a matka obou dětí. Oznámila to dnes agentura AP s odvoláním na místní policii.

Pachatel se po svém činu postřelil do hlavy

Pachatel přijel na kole k restauraci Del Taco, vešel se dvěma poloautomatickými puškami dovnitř a zahájil střelbu na rodinu. Třiatřicetiletý otec dětí byl mrtvý na místě, osmiletý chlapec zemřel po převozu do nemocnice a sám pachatel, který se postřelil do hlavy, zemřel o něco později. Pětiletý chlapec a jeho devětadvacetiletá matka jsou hospitalizováni v kritickém stavu.

Jméno obětí ani útočníka policie nezveřejnila, uvedla pouze, že pachatel je nevlastním otcem matky dětí. Důvody, proč se snažil vyvraždit její rodinu, zatím známy nejsou. Majitele sousedních obchodů uvedli, že z restaurace po střelbě prchali vyděšení zákazníci. „Viděl jsem utíkat několik ječících lidí,“ řekl Jorge García. Dva zaměstnanci restaurace podle něj vyběhli ze zadních dveří, osm nebo deset lidí z předních a utíkali přes ulici.