Mexický zpěvák popřel svou vraždu a krátce na to byl zastřelen

Mexiko - Neznámí ozbrojenci zastřelili čtyřicetiletého mexického zpěváka Sergia Vegu jen několik hodin poté, co popřel zvěsti o tom, že byl zavražděn. Zpěvák známý pod uměleckým jménem El Shaka byl zastřelen v sobotu, když jel na koncert ve státě Sinaloa. Za poslední tři roky v Mexiku zemřelo sedm Vegových kolegů.

V posledních dnech přitom po mexickém hlavním městě začaly kolovat informace o tom, že Vega, představitel folkového hudebního žánru grupera, byl zavražděn. Jen několik hodin před smrtící střelbou Vega internetovému serveru La Oreja řekl, že zprávy o jeho vraždě jsou nesmysl.

„Stává se mi to celé roky, někdo řekne do rádia nebo do novin, že jsem byl zabit nebo měl autonehodu,“ prohlásil Vega. „A pak musím zavolat mamince, která má problémy se srdcem, abych ji uklidnil,“ dodal.

Za poslední tři roky bylo zabito nejméně sedm muzikantů hudebního stylu grupera a Vega sám prý posílil osobní bezpečnostní opatření poté, co byl v roce 2007 zavražděn Sergio Gómez, zpěvák skupiny K-Paz de la Sierra. Muzikanti tohoto hudebního stylu ve svých textech často opěvují mexické narkobarony a podle policie se pak stávají terčem ozbrojenců konkurenčních drogových gangů.