Levný hotel ve Švýcarsku – přenocujte v bunkru

Bern - Majitelé prvního hotelu bez hvězdiček otevřeli svůj podnik ve Švýcarsku. Spí se ve starém protiatomovém krytu a cena tomu odpovídá. Dá se tu přenocovat za 450 korun. Hotel zatím nabízí ubytování 14 lidem, a i když je bez hvězdiček, rozhodně to neznamená, že by měl nulovou kvalitu.

Hosté musí nejdřív slézt po žebříku a pak se tunelem dostat k recepci. Odměnou je ale příjemné překvapení. I když hotel nemá žádné hvězdičky, jde o celkem slušné přenocování.

V přepočtu 450 korun za noc na osobu je na Švýcarsko velmi příjemná cena. „Hotel bez hvězdy neznamená nulovou kvalitu. Snažíme se tak vlastně říct, že i nula s sebou nese luxus, jen trochu jinak pojatý,“ říká majitel hotelu Patrik Riklin. Hotel zatím nabízí ubytování 14 lidem. 

Ve Švýcarsku se dá přenocovat v bunkru (zdroj: ČT24)

Bunkr bojuje o hosty nečekanými službami. Recepční Jelena Boleva servíruje ranní kávu až do postele a říká: „Je to dobrá zkušenost. Předtím jsem pracovala ve tří, čtyř a pětihvězdičkových hotelech po celém světě. Teď jsem v hotelu bez hvězdy, jsem spokojená a užívám si to.“ Už brzo ale hotel v bunkru nahradí muzeum. Majitelé proto hledají novou obživu. 

Přiznávají, že bývalý bunkr je pro ně především test. Když zjistili, že jejich nápad funguje, rozhodli se otevřít klasický hotel bez hvězdiček. Ten už ale bude ve městě a v normálním domě. Nový bezhvězdičkový hotel, kde bude ubytování stejně levné, se má otevřít do několika měsíců. Majitelé ale stále neprozradili, ve kterém švýcarském městě to bude.

Vydáno pod