Muž podezřelý z vraždy poslance Basternáka byl zadržen

Bratislava - Slovenská policie údajně zadržela muže podezřelého z páteční vraždy regionálního poslance nitranského kraje Lászla Basternáka. S odvoláním na své zdroje o tom informovaly slovenské servery Čas.sk a Sme.sk. Podle nich je muž, který pochází ze Šamorína, v současnosti vyšetřován. K vraždě došlo v jihoslovenském Hurbanově v pátek večer. Basternák ze Strany maďarské koalice ve městě zastával funkci hlavního kontrolora, v minulosti zde působil jako starosta. Policie žádné informace neposkytuje, pouze potvrdila poslancovo zabití.

Poslanec byl zastřelen v pátek večer po deváté hodině, když byl na procházce se svým psem. Sledoval ho prý vrah v automobilu. Před jeho domem údajně vystoupil z auta a střílel z brokovnice. Na oběť prý vypálil několik ran, mířil na hlavu. Potom prý pěšky odešel z místa činu. Jeho auto údajně poškodily projektily ze zbraně, kterou směrem na pachatele střílel nevlastní syn poslance.

Auto zůstalo na ulici a zajistila ho policie. Údajně v něm našla i doklady na jméno pracovníka soukromé bezpečnostní služby ze Šamorína. Devětadvacetiletého podezřelého prý našla policie v sobotu na chatě v okrese Dunajská Streda, pak ho převezla do Nitry. Muž je prý postřelený v lokti.

Basternák čelil útokům už dříve

Asi třicetiletý muž střílel po Basternákovi už počátkem března. Kulka se tehdy zastavila o železnou bránu. Basternák poté tvrdil, že útok souvisel s politikou. Policejní ochranu však tehdy údajně odmítl. V minulosti údajně Basternák dostával anonymní dopisy. Portál poznamenal, že když byl Basternák starostou Hurbanova, někdo mu hodil do domu balonky napuštěné barvou.

Vydáno pod