Muž v USA vtrhl do továrny, zastřelil dva lidi a pak sebe

Albuquerque (USA) – V továrně na optická vlákna v americkém Albuquerque se střílelo. Vtrhl tam 37letý bývalý zaměstnanec, zastřelil 2 lidi, včetně své přítelkyně, a čtyři další zranil. Pak zřejmě spáchal sebevraždu. Další čtyři lidé jsou těžce zraněni, dva z nich jsou v ohrožení života. Střelec byl podle policie v minulosti trestán kvůli domácímu násilí. Oznámila to albuquerquská policie.

Incident se odehrál dopoledne místního času. Do továrny vtrhl 37letý bývalý zaměstnanec podniku ozbrojený puškou a začal střílet na lidi uvnitř. Po zaznění výstřelů se většina zaměstnanců ukryla a přivolala policii. Ta na místě našla dva mrtvé, přičemž jeden z nich zřejmě spáchal sebevraždu. Další člověk zemřel po převozu do nemocnice.

Také zranění dalších čtyř zaměstnanců továrny, kteří byli hospitalizováni, jsou vážná. Z toho dva jsou v ohrožení života, stav ostatních dvou je stabilizovaný, uvedla policejní mluvčí Nadine Hambyová.

Podle policie pracovala v továrně i družka sedmatřicetiletého útočníka, která je jednou ze zemřelých obětí. Vyšetřovatelé se proto domnívají, že případ souvisí s domácím násilím. Střelec byl kvůli němu v minulosti už jednou trestán.