Darth Vader vykradl banku v New Yorku

New York – Netradiční masku si vybral lupič při přepadení banky v New Yorku. K přepážce totiž přistoupil v kostýmu Darth Vadera z Hvězdných válek. Zaměstnance pobočky Chase bank neohrožoval světelným mečem, vyzbrojen byl pistolí. Na hlavě měl masku a helmu, oblečen byl do modrého pláště. Jediná část jeho obleku, která byla nepatřičná, byly maskáčové kalhoty.

Detektiv William Lamb řekl novinářům, že zřejmě jen jeden zákazník si nemyslel, že je to opravdová loupež. Na záznamech průmyslové kamery je vidět, jak sedí na zemi. „Tento klient si myslel, že je to nějaký žert, nikoli vážný pokus o krádež,“ řekl Lamb listu Daily News.

Televizní stanice CBS zveřejnila záběry pachatele v bance z bezepčnostní kamery. Jediný popis, který policie mimo informací o kostýmu dostala, byla výška zloděje. Byl vysoký 180 centimetrů. Svědci ho viděli, jak utíká přes parkoviště. „Připadalo mi to dost komické, ale pomyslel jsem si, že ten chlap zřejmě nutně potřeboval nějaké peníze,“ řekl listu The New York Post Michael Aloisio, který pracuje v nedaleké restauraci. „Měl celý převlek,“ dodala Louie Linová, která pracuje v čínské restauraci v nákupním středisku, kde je i banka, a také lupiče viděla.

Mluvčí banky Mike Rusco odmítl případ komentovat. Neuvedl ani sumu, s jakou lupič prchl. Řekl jen, že bankovní úředníci s policií při vyšetřování spolupracují. Krádež byla letos v okrese Suffolk už patnáctá. Loni tam zaznamenali 30 bankovních loupeží.