Francouzská policie našla osm mrtvých novorozenců

Paříž - Na zahradě domu v severofrancouzské vesnici Villers-au-Tertre nedaleko Lille byla nalezena těla osmi mrtvých novorozeňat. Policie zatkla pravděpodobné rodiče - muže a ženu ve věku kolem 45 let. Jsou ve vazbě, první slyšení před soudem je čeká ve čtvrtek, kdy se také prokuratura ve městě Douai chystá zveřejnit podrobnosti případu na zvláštní tiskové konferenci.

Podle zdroje blízkého vyšetřování byla tělíčka nalezena v plastových pytlech na dvou různých místech. Na první nález policii upozornili obyvatelé jedné z vesnic. Ti údajně našli ostatky na zahradě domu, do něhož se nově přistěhovali. Policie poté prohledala nový dům původních majitelů a našla zbývající těla.

Podle sousedů žil pár naprosto spořádaným životem a nic nenasvědčovalo tomu, že by s nimi něco nebylo v nepořádku. Jedná se o rodiče dvou dcer, které již mají vlastní děti. Muž prý působil v místním zastupitelstvu a jeho žena pracovala jako ošetřovatelka. Obyvatelé obce, která má pouhých 700 obyvatel a dosud se těšila velmi poklidnému venkovskému životu, jsou nálezem naprosto šokováni.

Nález mrtvých novorozenců šokoval Francii (zdroj: ČT24)

Francie byla za poslední roky svědkem několika hrůzných případů zavražděných novorozeňat. V březnu byla odsouzena na 15 let za mřížemi 38letá Céline Lesageová za zabití svých šesti novorozených dětí, které v tajnosti porodila mezi lety 2000 a 2007. Udušená novorozeňata byla nalezena ve sklepě domu ve Valognes u Cherbourgu. Loni v červnu byla odsouzena psychicky narušená matka, která tělíčka dvou mrtvých dětí ukryla v mrazáku a jedno spálila.

Vydáno pod