Americkou ambasádu v Paříži zalarmoval podivný dopis

Paříž - Dva zaměstnanci amerického velvyslanectví v Paříži se dnes podrobili lékařským testům poté, co se dostali do styku s podezřelým dopisem. Zaměstnanci se po kontaktu s podezřelým dopisem necítili dobře, řekl francouzský policejní důstojník, kterého AP citovala. Mluvčí velvyslanectví Paul Patin řekl, že nejsou známky toho, že by byl někdo v ohrožení či zraněn. Neupřesnil, jaká je státní příslušnost dotyčných.

Pracovníci oddělení dopisů podezřelou zásilku identifikovali a velvyslanectví upozornilo francouzské úřady, řekl Patin. „Dopis analyzovali chemici. Oba zaměstnanci, kteří přišli se zásilkou do styku, byli prohlédnuti lékaři v pařížské nemocnici Hotel Dieu,“ sdělil Patin. První výsledky šetření ukazují, že dopis byl neškodný.

Velvyslanectví zatím neví, odkud dopis přišel či co na něm bylo podezřelého. Oddělení dopisů amerického velvyslanectví je v hlavní budově blízko Champs-Elysées a nedaleko od prezidentského paláce.

USA jsou ve střehu od roku 2001, kdy několik amerických mediálních společností a zákonodárců dostalo zásilky obsahující antrax. V důsledku nákazy pak zemřelo pět lidí.

Vydáno pod