Malý Adolf Hitler se nesmí vrátit k rodičům

Washington – Čtyřletý chlapec jménem Adolf Hitler a jeho dvě sestry se podle rozhodnutí amerického odvolacího soudu nesmějí vrátit k rodičům do péče. Podle soudce jim totiž doma hrozí násilí. Rodina má údajně dům vyzdobený hákovými kříži a otec rodiny o sobě tvrdí, že je příbuzný bývalého člena SS. Sám malý Hitler je agresivní a nemá rád lidi tmavé pleti.

Úřady odebraly loni v lednu Deborah a Heathovi Campbellovým z New Jersey jejich tři děti – čtyřletého syna Adolfa Hitlera tříletou JoyceLynn Aryan Nation (árijský národ) a dvouletou Honszlynn Hinler Jeannie. Soud ale později nenalezl důvod, proč by neměli mít rodiče své děti v péči, rozhodl tedy, že by se ratolesti měly vrátit domů.

Odvolací soud dnes ale toto rozhodnutí přehodnotil. Podle soudce nejsou manželé schopni zajistit svým dětem adekvátní péči. Soudce se rovněž obává, aby se neopakovalo domácí násilí, ke kterému prý v minulosti v domácnosti docházelo.

Podle soudu oba rodiče trpí vážnými psychickými poruchami, navíc jsou nezaměstnaní. Jejich nejstarší syn Adolf Hitler se projevuje agresivně, vyhrožuje lidem, že je zabije, svou náhradní matku oslovuje „děvko“. Nadává také, když vidí lidi tmavé barvy pleti.

Média se o tuto rodinu začla zajímat v roce 2008 poté, co místní pekařství odmítlo napsat chlapcovo jméno Adolf Hitler na dort, stejné pekařství pak odmítlo napsat na dort i jméno Hitlerovy sestry JoyceLynn Aryan Nation.