Drama 74 vodáků v Rakousku mělo šťastný konec

Bregenz (Rakousko) - Dramatické chvíle dnes zažívali ve Vorarlbersku na západě Rakouska, kde se na řece Bregenzerach převrátilo pět raftů celkem se 74 vodáky. Většina se jich dokázala zachránit sama, po deseti pohřešovaných ale tři hodiny pátralo 240 záchranářů, hasičů a policistů. Všechny se nakonec podařilo najít. Osm raftařů z převržených plavidel muselo být převezeno do nemocnice, ostatní zranění byli ošetřeni na místě.

Do hledání pohřešovaných vodáků se od počátku zapojili vodní záchranáři, hasiči a policie, nasazeny byly také dva vrtulníky. Ukázalo se, že sjezd uskutečňovaly nezávisle na sobě dvě skupiny vodáků. Celkem šlo o 74 osob v pěti raftech. Kolem poledne se na jezu elektrárny u Alberschwende všech pět raftů v divoké vodě postupně převrhlo.

Vyproštění osob odnesených proudem však nebylo snadné, protože někteří z nich se dostali ke břehu ve zcela nepřístupných místech. Řeka totiž v daném úseku tvoří úzký, vysoký kaňon. Kromě toho záchranáři dlouho nevěděli, po kolika lidech mají vlastně pátrat.

Zachránění vodáci
Zdroj: ČT24