Ve Španělsku rozbili gang s mužskými prostituty

Madrid - Policie ve Španělsku poprvé v historii země rozbila gang obchodníků s lidmi, který přivážel do země muže za účelem prostituce. Při raziích uskutečněných v minulých týdnech policie zadržela celkem 14 lidí podezřelých z organizování tohoto zločinu a také 17 údajných prostitutů, kteří v zemi pobývali nelegálně. Hlavní centrum gangu bylo v hlavním městě španělského ostrova Mallorca ve Středozemním moři.

Podle dosavadního šetření byli budoucí prostituti nabíráni v Brazílii. Od počátku byli zatíženi dluhem až 5000 dolarů (asi 98 000 korun), který si gang účtoval jako poplatek za cestu do Španělska. Gang poskytoval těmto mužům kokain, viagru i chemickou látku poppers, která je někdy označována za drogu gayů nebo afrodiziakum, takže mohli být k dispozici pro sex 24 hodin denně.

Kuplíři mužům slíbili práci tanečníků nebo modelů, pak je ale zavřeli do nevěstinců. Podle vyšetřovatelů to tam vypadalo jako v ponorce. V bytě byly malé místnosti, kde byli muži zavření. Hlídali je tam 24 hodin denně.

Ve Španělsku rozbili gang s mužskými prostituty (zdroj: ČT24)

Centrum sítě kuplířů a obchodníků s lidmi bylo v hlavním městě Mallorky. Gang ale prostituty podle poptávky převážel do dalších nevěstinců v Leonu, Madridu, Alicante a v Barceloně. Muži jim museli odvádět polovinu z vydělaných peněz, platit za ubytování a jídlo a hlavně splácet dluh za cestu do Španělska.

S podobným případem, kdy se obchodníci s lidmi a kuplíři zaměřili na muže, se španělští policisté dosud nesetkali. Většina členů gangu včetně jeho vůdce byli Brazilci. Policie je obvinila z kuplířství, porušování práv zaměstnanců a taky z prodeje drog.

Vydáno pod