U Las Vegas se na ulici zřítilo letadlo

Henderson (USA) - Poblíž Las Vegas se zřítilo malé letadlo přímo na ulici. Jeden člověk havárii nepřežil, tři další jsou s těžkými popáleninami v nemocnici. Stroj dopadl do obytné čtvrti ve městě Henderson jen několik metrů od jednoho z domů. Zavadil o zdi dvou bloků domů a současně i sloup pouličního osvětlení a strom. Zraněné vyprostili z hořícího stroje místní obyvatelé ještě před příjezdem hasičů. Dva zranění byli s vážnými popáleninami hospitalizováni, třetí je v kritickém stavu.

Na palubě soukromého jednomotorového letounu Piper Cherokee byli dva muži a dvě ženy. Podle policie v Las Vegas je zázrak, že se na zemi se nikomu nic nestalo. Zásluhu na tom má pilot, který se snažil s letounem přistát na bezpečném místě - ovšem nějakých šest metrů od nejbližšího domu, na jehož dvoře skončilo jedno křídlo.

Letoun startoval z letiště v Hendersonu, který leží jižně od světoznámého hráčského střediska. Nepodařilo se mu však nabrat výšku, takže se pilot neúspěšně pokusil vrátit na letiště. Nakonec havaroval asi tři kilometry severozápadně od letiště.